Mechelen - Kempen

Voka – KvK Mechelen-Kempen wacht niet tot 14 oktober - verkiezingsdag - om in debat te gaan.

We stappen nu al met concrete voorstellen naar buiten, voor de lokale besturen van morgen. En we doen dat met een hashtag: #iedereenondernemer. Dit is ook wat we  aan onze steden en gemeenten vragen. Dat ze ondernemend zijn. En wie onderneemt, investeert: in ruimte zodat ondernemers kunnen groeien, in talent zodat mensen in eigen regio blijven, in overleg om problemen bovenlokaal aan te pakken, in duurzame innovatie zodat onze steden en gemeenten efficiënter worden. Voka – KvK Mechelen-Kempen gelooft dat deze ingrediënten de grondstof zijn voor een beter ondernemersklimaat.

Renilde Craps, gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Mechelen-Kempen

Nieuws uit Mechelen - Kempen

Kopstukkendebat Turnhout: "Mensen overtuigen dat fusie beste oplossing is"

, Voka Mechelen - Kempen
Kopstukkendebat Turnhout:

"“Als we middelen uit Vlaanderen willen halen, dan is het makkelijker om te praten als een gemeente van 85.000 inwoners. We gaan mensen moeten overtuigen dat een fusie de beste oplossing is.” Die uitspraak was gisteravond te horen op het kopstukkendebat in Turnhout. Een organisatie van Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen, Gazet van Antwerpen, RTV en Unizo provincie Antwerpen. Negen lijsttrekkers probeerden de onbesliste kiezers nog te overtuigen. In Turnhout zou nog 26 procent van de kiezers onbeslist zijn, volgens een peiling van Gazet van Antwerpen. In het debat kwamen ook mobiliteit, de samenwerking tussen onderwijs en de bedrijfswereld en de mogelijke fusie van Turnhout met de buurgemeentes aan bod. Vanavond (10/10/2018) kan je op rtvkiest.be om 22.30 uur nog het volledige debat herbekijken.  

    

Lees volledig verslag

Stadslijst en N-VA niet meer door één deur in Mechelen

, Voka Mechelen - Kempen
Stadslijst en N-VA niet meer door één deur in Mechelen

Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad blikken terug op het kopstukkendebat van 3 oktober, in Mechelen. Een organisatie van onder meer Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. Ruim driehonderd mensen zagen dat de Stadslijst van Bart Somers duidelijk niet meer door één deur kan met de N-VA van lijsttrekker Freya Perdaens.

 

Lees volledig verslag